Кметът на Лом: Ще напуснем „ВиК-Монтана“ ООД, ако не ни подкрепят!

Кметът на Лом: Ще напуснем „ВиК-Монтана“ ООД, ако не ни подкрепят!

„Сериозно обмислям Община Лом да се отдели от „ВиК-Монтана“ ООД, заради липсата на адекватна подкрепа на ломския клон на дружеството.“ – заяви кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов по повод десетките аварии в района на помпената станция край с. Добри дол и в града.

Над 30 аварии седмично са принудени да отстраняват ломските работници в града, кметствата и в района на помпената станция край с. Добри дол, без да разполагат с необходимата техника и материали.  „Благодаря им, че полагат неимоверни усилия при тези мизерни условия, за да не се стигне до спиране на водата, особено по време на извънредното положение в битката срещу коронавируса“. – каза д-р Гаврилов.

За доизграждане на трите етапа от напорния водопровод край с. Добри дол, който захранва с питейна вода град Лом и още три села, са необходими още 500 000 лв., които трябва да бъдат осигурени от държавата. С това обаче проблемът с водата няма да се реши, докато не се изгради и 18-километровият довеждащ водопровод от с. Добри дол до Лом, за който ще са необходими 9 милиона лева.

„Давам си сметка, че точно в този момент на извънредно положение, не може да се говори са такива инвестиции във ВиК-сектора, но не мога да приема ВиК-Лом да има сериозни проблеми с техника и материали. Ако това продължи, ще предложна на Общинския съвет да приеме решение ВиК-Лом да се отдели от „ВиК-Монтана“ ООД.“ – категоричен е д-р Гаврилов.

В личния си профил и този на Община Лом във фейсбук е публикувано видео от поредната авария край помпената станция в с. Добри дол. - https://www.facebook.com/georgi.gavrilov.90
2020-03-31 17:44:53