В ломската болница няма пациенти с коронавирус

В ломската болница няма пациенти с коронавирус

Обстановката в град Лом остава нормална, градът е достъпен, а в болницата няма пациенти с коронавирус, заявяват от оперативния щаб в община Лом. Изявлението е в отговор на слухове, че Лом ще бъде „затворен“, „отцепен“, „закрит“ и т.н., че се забранява влизането и излизането от града. ЕДИНСТВЕНОТО, ЗА КОЕТО ОТНОВО АПЕЛИРАМЕ КЪМ ВСИЧКИ, Е ОГРАНИЧАВАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ КОНТАКТИ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ СОБСТВЕНЕТО СИ ЗДРАВЕ И ТОВА НА ХОРАТА ОКОЛО НАС.

Двете деца от Лом, дали положителни проби за коронавирус, за които в петък съобщиха от Националния кризисен щаб и РЗИ – Монтана, НЕ СА БОЛНИ, НЯМАТ СИМТОМИ И НЯМАТ ОПЛАКВАНИЯ. ТЕ СА ЗДРАВИ, НО ПОД КАРАНТИНА, ЗАЩОТО СА КОНТАКТНИ. Децата са на 4 и 11 години. Двете деца са внуци на брата на болния мъж, настанен в „Пирогов”.

ОТ РЗИ уточниха още, че са установени всички 24 души, присъствали на тържеството във „Валентино“ на 29 февруари. 11 от гостите, плюс семейството в „Пирогов”, са с положителни проби. 7 от тези проби са на хора, които са ПОД КАРАНТИНА във Василовци.

КЪМ МОМЕНТА, В ЛОМСКАТА БОЛНИЦА НЯМА ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУС.

РЗИ , съвместно с органите на МВР и Община Лом, продължава установяването на контактни лица. Проби се изпращат ежедневно до лабораториите в София. Резултатите от цялата страна за болните се обявяват всеки ден от Националния кризисен щаб.
2020-03-14 09:20:02