Община Враца с превантивни мерки за Коронавирус

Община Враца с превантивни мерки за Коронавирус

"Община Враца стартира информационна кампания, в рамките на която ще бъдат раздавани материали с информация за Коронавируса, както и видовете превантивни мерки, които могат да предприемат гражданите. В сградата на местната администрация е въведен пропускателен режим, с цел недопускане струпването на много хора на едно място. Същевременно за всички детски заведения, общински предприятия и социални услуги са осигурени маски дезинфектанти" - това заяви кметът Калин Каменов по време на съвместна оперативна среща с кметове на населени места, ръководители на образователни институции и социални услуги.

Каменов допълни, че са осигурени и безконтактни термометри, които ще бъдат използвани в административната сграда на Общината, както и в детски ясли и градини, социални услуги и учебни заведения. Във всички населени места на Враца и обществени сгради ще бъдат разпространени информационни материали, които са предоставени от Холсим и РЗИ - Враца.

Областният управител Малина Николова коментира, че от 27 февруари е учреден Медицински съвет за борба с Корона вируса към Областна администрация – Враца.

Д-р Кети Ценова заяви, че към Регионалната здравна инспекция има разкрит денонощен телефон - 0879144830, на който гражданите могат да получават актуална информация за обстановката в региона.

В рамките на срещата, здравни експерти от местната администрация запознаха присъстващите с начините за превенция от заразяване, като основните препоръки бяха – по-висока лична хигиена, избягване на места, където има струпване на много хора, използването на дезинфектанти на алкохолна основа. Експертите допълниха, че е от изключителна важност при наличие на температура, кашлица и общо неразположение да не се прибягва до самолечение, а да се потърси своевременно медицинска помощ.
2020-02-28 14:36:15