Осъдиха на 25 години рецидивист заради жестоко убийство във Врачанско

Осъдиха на 25 години рецидивист заради жестоко убийство във Врачанско

Наказание от 25 години „лишаване от свобода“ постанови днес Врачанският окръжен съд за подсъдимия Николай Димитров. Той бе признат за виновен в това, че 22 декември 2018 г. в къща в с. Враняк, в условията на опасен рецидив, умишлено е причинил смъртта на Димитър Маринов, чрез нанесени четири удара с брадва в областта на главата, като деянието е извършено с особена жестокост, за което той бе осъден на 20 години „лишаване от свобода“. Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на същия ден и място, в условията на опасен рецидив, е отнел, за да ги присвои, 1560 лв. от съпругата на убития - Емилия като употребил за това сила, нанасяйки й удари по главата и тялото, за което е осъден на 12 години „лишаване от свобода“. Съдът определи едно общо най-тежко наказание – 20 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, което увеличи с пет години. Окончателната присъда е 25 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият ще трябва да плати и обезщетение от 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди на сина на пострадалия мъж от с. Враняк.

„Разкайвам се. Съжалявам за постъпката си“ – каза при даденото му право на последна дума подсъдимият. Пред съдебната зала той заяви, че не е очаквал толкова тежка присъда и ще обжалва.

Присъдата на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.

 


1


2020-02-25 14:22:40