Наградиха поети творили за любовта

Награждават поети творили за любовта

За 20-и пореден път Младежки дом - Враца беше организатор на Национален поетичен конкурс „Любовта…” 2020.
В тазгодишното издание творби изпратиха 100 автори от цялата страна.
Председател на журито бе Галина Ганова, а членове Виктория Иванова и Иван Пенев. Първото място в конкурса зае Валентин Ангелов от Горна Оряховица. На второ място са Гюлшен Алиева и Виктория Тончева, съответно от Плевен и Враца. Третите места си поделят Светлана Ангелова от Харманли и Петър Нешев от София. Ще бъдат раздадени и 6 поощрителни награди.

„Стихотворенията, които заслужават награда са десетки, но за жалост не е възможно всички те да бъдат отличени. Творбите бяха оценявани индивидуално от членовете на журито, след което приз получиха само онези, заели челните маста и в трите списъка. За организаторите, както и за мен е чест участието на утвърдени имена в съвременната българска литература, като Светла Дамяновска от Мездра, поетичния тандем и музикален дует „Тюркоаз“ от Горна Оряховица, Георги Любенов от Враца и др., които с присъствието си повдигат нивото на конкурса“, уточни председателят на журито Галина Ганова.

Сред останалите впечатлили журито са Изабела Велчева, Катерина Борисова и Мила Петкова от литературния клуб при СУ „Хр. Ботев“ във Враца с ръководител Диана Николчева, Геновева Ангелова от ПГТР – Враца, Стефани Ангелова от Варна, Кирил Димов и др.
2020-02-26 11:18:02