Две фирми искат да довършат спортната зала на СУ „Христо Ботев”

Две фирми искат да довършат спортната зала на СУ „Христо Ботев”

Две фирми искат да довършат многофункционалната зала за спорт в двора на училище „Христо Ботев” във Враца. Това са столичната „Родис – Р” ЕООД и „Престиж бизнес – 93”  ООД – Благоевград. Офертите им бяха отворени днес от специална комисия с председател Марио Милов от община Враца. Двете дружества подадоха документите си за участие в обявената от кметския екип обществена поръчка за изграждането на модерния обект в елитната гимназия в града.

До обявяването на поредна процедура за избор на нов изпълнител на дейностите се стигна след като от общинската администрация дадоха рестарт на проекта.

"Ще пуснем нова обществена поръчка, която ще излъчи нов изпълнител, който да довърши обекта. Ако всички процедури минат в срок, още през пролетта ще започне отново строителната работа", обясни градоначалникът Калин Каменов по време на последната сесия.

Припомняме, че Община Враца прекрати договора за строежа на спортната зала на училище "Христо Ботев" в края на миналото лято. Причините бяха констатирани неточности в изпълнението на проекта и неспазване на договорените срокове.

„Изключително рядко се пристъпва до толкова крайни мерки, но не можем да си позволим компромиси. Следва усвояване на банковата гаранция за платения аванс и гаранцията за изпълнение на договора в пълен размер“, каза тогава кметът Каменов. Първата копка на залата бе направена на 31 май 2018 г. Тя се изгражда по проект „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Средствата, определени за нея, са в размер на близо 2 милиона лева (1 815 180 лв.). Съоръжението, което се изгражда по плана на инвестиционната програма на общината, трябваше да е готово още преди края на 2018 година.

По проект новата зала ще разполага с две игрища – за официални срещи и помощно игрище. Общият капацитет на трибуните ще е за 346 посетители. От тях 326 броя са седящите места, 4 броя са проектирани за лица в неравностойно положение и 20 - за правостоящи.
2020-02-21 16:34:02