Откриха новопостроена детска градина в Бело поле /ОБНОВЕНА/

Цвета Караянчева откри нова детска градина в Бело поле

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри новопостроена детска градина със звучното име '' ЩУРЧЕ'' в центъра на село Бело поле. По-рано тя се срещна и разговаря с кмета на община Ружинци Александър Александров, който сподели и своята гордост, че 84 години след като неговият прадядо като кмет на община е направил първото училище в съседното село Дреновец, той открива детска градина.
Караянчева посочи, че за едно населено място няма по-хубаво от това да бъде открита детска градина. Изграждането й е прекрасен пример за симбиоза между изпълнителната и местната власт, подчерта Цвета Караянчева. По думите й, когато кметът е добър стопанин и държавата помага, се случват хубави неща. Всички ние, които заемаме позиции в различни институции, трябва да гледаме напред в бъдещето, да бъдем разсъдливи, позитивни и да мислим повече за хората, допълни тя. Караянчева зарадва малчуганите с огромен брой играчки.
Детската градина в Бело поле е построена за две години и за нея са били отпуснати средства от държавния бюджет в размер на 682 000 лева. Неин директор, а също така и учител на децата е Людмила Здравкова, другият преподавател е Надежда Борисова. Новата забавачка ще се посещава от общо 25 деца. За тях е изградено огромно и слънчево игрално помещение и спалня с легла на 2 етажа. Обособена е учителска стая и медицински кабинет. Отоплението е на пелети, а водата се загрява от слънчеви панели. Модерно направен, с  монтирани детски съоръжения е дворът на градината.
Преди официалното прерязване на лентата, Негово Високо Преосвещенство Видински митрополит епископ Даниил, Архимандрит Антим -Протосингел на Видинска митрополия и свещенико иконом Рафаил осветиха детското заведение.

„Тази сграда е една кукла и можем да кажем, че това е единствената новопостроена градина в Област Видин“, подчерта кметът на Община Ружинци Александър Александров.

„Вие заслужавате тази нова придобивка, а наше задължение е да осигурим добро бъдеще, обучение и работни места“, каза народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев. Тържественото събитие уважиха началникът на РУО-Видин Веселка Асенова, председателят на общинския съвет Димитринка Гергова, кметове, кметски наместници, директори на детски градини, учители и много гости.
Тържеството продължи вътре в детското заведение, където думата имаха и на най-малките гости на събитието - възпитаниците на детската градина, които поздравиха всички присъстващи с песни и стихотворения, а след това танцов състав ''Ружинско хоро'' при НЧ ''Христо Ботев-1898'' представи пред гостите фолклорна програма. За настроението на жителите на Бело поле пък се погрижи местния духов оркестър.


1
2
3
4
5


2020-02-19 10:38:51