Оставиха в ареста обирджията на врачанска бензиностанция

Оставиха в ареста обирджията на врачанска бензиностанция

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” постанови днес врачанския окръжен съд на апаша, задигнал пари от бензиностанция „Петрол” във Враца. Според магистратите Никола трябва да остане зад решетките, тъй като е рецидивист и има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитата на обвиняемият поиска по-лека за неотклонение на подсъдимия, но тя не беше приета от съдебния състав.

„От данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен. За това престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление“, се казва в мотивите на съда за вземането на най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиняемият има 21 осъждания, като включително е търпял наказания „лишаване от свобода“. Определението на Врачанския районен съд подлежи на незабавно изпълнение и на обжалване или протестиране в тридневен срок от днес пред Врачанския окръжен съд.

Припомняме, че в неделя крадецът задигна от бензиностанция „Петрол” във Враца монетник със 74 лв. Няколко часа след извършеното деяние от полицията.

 

 
2020-02-13 14:08:29