Започна деветото издание на Програмата за патриотично възпитание

Започна деветото издание на Програмата за патриотично възпитание

В Регионалния исторически музей във Враца беше открита изложба по повод 120 години от рождението на бележития художник Пенчо Георгиев. За живота и творчеството на художника говори Христо Божков - завеждащ отдел Художествена галерия "Иван Фунев".
Пенчо Георгиев се изявява в различни дялове на изкуството. Илюстрира книги и учебници. Участва във вътрешното оформление на жилища. Извършва обществена дейност. Автор е на театралната декорация на повече от 30 спектакли. Работи за Народния театър и Народната опера.
Творчеството на Пенчо Георгиев е в три области на изобразителното изкуство – живопис, илюстрация и театрална декорация.
На събитието присъстваха общинските съветници Красимир Ангелов - председател на комисията по култура и Момчил Янков, Георги Могилски от отдел "Култура" в Община Враца, Георги Ганецовски - директор на РИМ, представители на СБХ - Враца.
По време на самата изложба, ученици от СУ "Никола Войводов" рисуваха сюжети от творчеството на Пенчо Георгиев. С тази инициатива беше даден стартът на Програмата за патриотично възпитание за 2020 година. Това е деветото й издание и протича под патронажа на народния представител Красимир Богданов.
2020-02-12 09:49:50