Зимен празник с изложение, концерти и вино подготвят във Вършец

Зимен празник с изложение, концерти и вино подготвят във Вършец

Първи по рода си зимен празник подготвят в община Вършец. Събитието е с любопитното заглавие „Зима, звезди и вино“. Празникът е една от дейностите по проект, който курортния град реализира заедно със сръбския град Сокобаня, а целта е популяризиране на туристическия им потенциал.  Двудневната програма е насрочена за 29 февруари и 1 март (събота и неделя), за да привлече гости от близо и далеч. В културната програма са включени изпълнения на духовия оркестър „Дефилир“ при СУ „Иван Вазов“-Вършец, юбилеен концерт за любителите на естрадата ще изнесат от „БГ Дуетът“. Ще се включи клубът по спортни танци „Огоста Денс“. Ще се надиграват танцови състави и много други. Паралелно с това ще се провежда  и изложение-базар на производители от България и Сърбия.  Те ще предлагат традиционни млечни, месни и билкови продукти, мед, вино и сувенири.

„Изложението ще е в централната градска част на Вършец. За целта ще бъдат използвани поставените там дървени къщички. Надяваме се на много гости, а заявки за участие в зимния празник не спират да валят и в момента“, каза за „Северозапад днес“ Даниела Лилова от  туристическия информационен център в града. Тя изрази надеждите си това събитие да провокира интереса у месните и туристите и да стане част от ежегодния календар със събития на Вършец.

От курортния град са в готовност и за стартиращото на 13 февруари международно изложение „Ваканция и СПА Експо“, на което свой щанд ще имат за 13-та година, а целта е привличането на още повече туристи и реклама на местата за настаняване и удобствата, които предлагат.
2020-02-10 15:46:07