Наградиха врачански ученици за бизнес идеи

Наградиха врачански ученици за бизнес идеи

Седем бизнес плана за стартиране на собствен бизнес бяха представени на финала на третото поред обучение  за област Враца по програмата "BASE - моят бизнес е моето бъдеще". Събитието се състоя в  конферентната зала на „Телерик академия“- Враца. Програмата „BASE“ е финансирана от фондация „Америка за България“ и целта ѝ е разработване на бизнес план, техническа карта и начини на ценообразуване за стартиране на собствен бизнес. Третото поред обучение за район Враца стартира през месец октомври. В обучението се включиха и екипи от 5 училища от област Враца, от които 3 екипа завършиха и представиха своите бизнеспланове. Всеки проект бе защитаван в рамките на 6 минути, а след това авторите им отговаряха на въпросите  и изслушваха препоръките на журито.

Учениците от  ПГТ "Коста Петров", с. Борован Катя, Сюзън и Георги, които представиха проект за изграждане на автомивка,  се класираха на трето място от 7-те представени проекта и грабнаха награда от  1000 лв. Сертификати  за своите оригинални идеи получиха Олек Елисейски – ученик от СУ „Васил Кънчов“ , гр. Враца за проект, свързан с осигуряване на денонощна лекарска помощ за домашни любимци, и Евелина, Йордан, Никол и Христина - ученици от СУ „Никола Войводов“, гр. Враца за идеята си за ателие за изработване на народни шевици.

Наградите връчи г-жа Надя Захариева, лектор и координатор на програмата за Фондация „Америка за България“. В заключителните си думи тя подчерта, че целта на програмата е не да обучи огромен брой предприемачи, а да подпомогне стартирането на бизнеса на максимален брой предприемачи.


1


2020-02-03 10:26:35