Ученички от ПГТР разказаха за практикумите си в чужбина

Ученички от ПГТР разказаха за практикумите си в чужбина

С интерактивно представяне на европейски проекти за успешна кариерна, културна и езикова подготовка приключиха инициативите по Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Пред учениците на обединените училища в селата Девене и Тишевица, възпитаници на ПГТР- Враца представиха реализираните проекти и учебни практики в партньорство с повече от 15 държави. Със своите презентации и споделени впечатления за културата и традициите в страните-членки на Европейския съюз, Янислава Георгиева и Симона Иванова станаха част от информационните събития, които Областна администрация – Враца организира.

Заместник областният управител Мирослав Комитски изрази увереност, че възможностите за обучение в реална среда, които европейските проекти предоставят, са важен фактор за натрупване на професионален опит, нови знания от досега с културното многообразие на Европа и умения за работа в екип.

„Младите хора на Враца имат потенциал, а и възможности да се представят в страните от Европейския съюз, защото са амбициозни, талантливи и уверени“, поздрави учениците Мирослав Комитски.

По време на информационните събития беше представено отличеното с награда есе на ученикa Станислав Тодоров, спечелил призово място на конкурса „Моето приключение в Европа“. Наградата ще му бъде връчена от еврокомисаря по иновациите и младежта Мария Габриел и вицепремиера Томислав Дончев на тържествена церемония в началото на месец декември.

„Новите умения и придобитите квалификации са поредното доказателство, че с труд и усилия се изкачва поредната стъпка за професионално развитие, а срещата с европейския опит и традиция ни отваря нови възможности да успеем“, завършиха представянето си Янислава и Симона.

Комуникационните инициативи „Европейското културно многообразие и идентичност – модерния поглед на младото поколение от област Враца“ за поредна година дадоха възможност на широката общественост да се докосне до богатото многообразие на страните от Европейския съюз и мястото на България в него.

 
2019-11-29 14:49:40