Педагози от ПГТР трупаха опит за ползването на технологиите в клас

Педагози от ПГТР трупаха опит за ползването на технологиите в клас

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство -Враца осъществи първата среща по проект  GOod PrICTices,   2019-1-HU01-KA229- 061010_3 с координатор Унгария по програма „Еразъм+“, „Ключова дейност 2“ „Стратегически партньорства, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“, който започна на 01.09.2019 и завършва на 31.08.2021.

В периода 17.11.2019- 21.11.2019 инж.Румяна Петрова, Директор на училището; г-жа Ивка Николчова, координатор на проекта и инж.Цветомира Иванова от ПГТР, гр.Враца посетиха Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda в гр. Кишуйсалаш, Унгария.  

Партньорите от Истанбул,Турция; Румя, Полша; Ксанти, Гърция; Кишуйсалаш, Унгария и Враца, България се запознаха с унгарската образователна система, представиха своите държави, градове и училища.

Целта на срещата бе да предостави на учителите конкретни съвети как да започнат да използват мобилни приложения и ИКТ инструменти, да вдъхнови учителите да опитат нещо ново в класната си стая, да даде възможност на учителите да споделят собствените си идеи при използването на тези инструменти и взаимно се подкрепят. Анализирана бе текущата ситуация във всяко училище и държава и начините, по които може да се интегрират по-добре технологиите в класната стая, необходимите видове оборудване и ИКТ инструменти.

Приемащото училище представи своята добра практика по темата за предприемачеството. Домакините бяха организирали богата културна програма с посещение до гр.Karcag, гр.Eger, втори по големина град в Унгария и столицата Будапеща.

 
2019-11-26 15:26:02