Предприемчиви ученици от ПГТР с редица инициативи

Предприемчиви ученици от ПГТР с редица инициативи

Ученици от ПГТР  изучаващи професията „Търговски представител“ за пореден път отбелязаха Световната седмица на предприемачество - 2019 г. Темата на открития урок - дискусия "Защо да ставам предприемач, след като печеля добре като служител?", предизвика интерес и вдъхнови младите хора да изложат своето мнение в областта на предприемачеството. Откритият урок - дискусия имаше за цел да мотивира младите хора да изследват потенциала си и да развият предприемаческо мислене и поведение, да ги насърчи да мислят глобално, да трупат знания, умения и нагласи за стартиране на собствен бизнес. Събитието премина под ръководството на Йоана Томова-Вутова – старши учител “Администрация и управление“ и Маринка Петрова – старши учител “Търговия на едро и дребно“.

Ученици от ПГТР представиха и презентация за “Най-великите предприемачи“, с която показаха развитието на предприемачеството от дълбока древност до днес.

 Обменени бяха идеи и стратегии между сформираните екипи от "Работилница - млад предприемач". Те даваха решения по казуси, с помощта на които стъпиха в "обувките на предприемача".

 На инициативата присъстваха ученици, преподаватели и инж. Галина Генчева - ПДУД в ПГТР, които споделиха своите виждания за предприемачеството.

Серията инициативи продължи с разглеждане на изложба, свързана с живота и дейността на Мито Орозов. Учениците поднесоха и цветя, пред новооткрития паметник на предприемача в града ни. През цялата седмица във фоайето на гимназията ще се прожектира и късометражен филм за Мито Орозов – “160 години безсмъртие“.
2019-11-19 09:54:43