Петя Аврамова: БСП Враца разбира правенето на политика като шпионски филм

Петя Аврамова: БСП Враца разбира правенето на политика като шпионски филм

По повод дадената от БСП-Враца пресконференция, свързана с палежа на гараж на общински съветник в Борован, на която се правят внушения, че с престъплението са свързани лица от ГЕРБ-Борован областният координатор Петя Аврамова коментира темата така:

"Вчера беше направен опит от страна на БСП Враца името на ГЕРБ да бъде въвлечено в конспиративна теория във връзка с предполагаем опит за палеж на гаражна врата на избран от БСП общински съветник в Борован. Категорично не приемам подобни внушения. Законите и правилата в тази държава трябва да бъдат спазвани. От парламентарната трибуна вътрешният министър Младен Маринов обяви, че случая в Борован се разследва от органите на МВР. Настоявам за бърза реакция от страна на разследващите. Едва след приключване на разследването могат да се правят констатации. Опитът на една политическа сила да обяви „виновен“ преди компетентните органи да си свършат работата е меко казано смущаващ.
Предлагам и общинският съветник от БСП, който твърди че гаражът му е запален от негови политически опоненти, да се яви на полиграф, за да докаже истинността на своите твърдения.
Изглежда БСП Враца разбира правенето на политика като шпионски филм. Това не е изненадващо след като лидерът на тази партия зададе на структурите си задачата да обвиняват във всяко криминално деяние ГЕРБ. Вероятно това ще промени катастрофалния за тях резултат на местните избори...
В ГЕРБ работим по друг начин – като спазваме правилата и сезираме компетентните органи за нарушенията. В този ред на мисли днес /8.11.2019 г./ кандидатът на ГЕРБ за кмет на Борован Иван Костовски подаде жалба до съда чрез ОИК Борован срещу обявяването на Десислава Тодорова за кмет и с искане да бъдат преброени наново бюлетините в общината. Основанията в тази жалба са три, като най-важното от тях е прецедентът да бъде взето решение за обявяване на кмет на община след гласуване на ОИК със 7 гласа „Против“ и 6 гласа „За“. Чакаме решението на съда по този казус.
2019-11-09 08:29:28