Калин Каменов: Благодарение на общите ни усилия язовир „Дъбника“ отново е на врачани

Калин Каменов: Благодарение на общите ни усилия язовир „Дъбника“ отново е на врачани

Много любители на риболова, природата и граждани на Враца и региона се събраха на язовир „Дъбника“ по покана на ГЕРБ Враца. Беше почистен районът около язовира и беше извършено зарибяване с близо 1,2 т шаран, бял амур и толстолоб. Зарибяване беше извършено и от страна на „Напоителни системи“ ЕАД.

Събитието беше организирано съвместно от ГЕРБ и сдруженията „Заедно за язовир Дъбника“ и ЦРОО Враца.

„Благодаря на ръководството на „Напоителни системи“ ЕАД, защото разбраха колко важен за врачани е язовир „Дъбника“ и ни оказаха съдействие, за да може да го върнем за любителски риболов. Заедно със заместник областния управител Мирослав Комитски, народния представител Красен Кръстев и сдруженията на любителите на риболова в общината обединихме усилията си и заедно постигнахме тази победа“, каза  Калин Каменов. „Благодарение на общите ни усилия язовир „Дъбника“ отново е на врачани! Сега на всички нас се пада задачата да го пазим чист, да го пазим от бракониери и да го облагородяваме“, добави той.

На събитието присъстваха народният представител Красен Кръстев, зам. областният управител Мирослав Комитски, изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева, кандидати за общински съветници от ГЕРБ, представители на сдруженията на любителите риболовци от общината и много жители на града. Сдружение „Заедно за язовир Дъбника“ връчи на присъстващите благодарствени грамоти за подкрепата.

След дълги години, в които язовирът беше отдаден под наем и със статут за аквакултури т.е. забранен за любителски риболов, през месец февруари 2019 г. „Напоителни системи“ ЕАД предприе мерки за прекратяване на договора за наем. След настояване от страна на Калин Каменов, народния представител Красен Кръстев и Областна администрация - Враца, Министерство на земеделието, храните и горите предприе мерки за промяна на Наредбата, чрез която да се промени и статутът на язовира и той да бъде разрешен за любителски риболов с валиден билет.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


1
2
3
4


2019-10-19 23:08:41