Политик скочи срещу кандидат за кмет на врачанско село

Политик скочи срещу кандидат за кмет на врачанско село

Жалба срещу кандидатът за кмет на врачанското село Бели извор Цветелина Григорова пусна в Общинската избирателна комисия пълномощникът на политическа партия „ВМРО – БНД” Красимир Ангелов. В сигнала ясно е описано, че дамата продължава да работи в местния клон на „Български пощи” въпреки че е в предизборна кампания. Това противоречи на законите и Цветелина Григорова към момента трябва да ползва задължителен отпуск, категоричен е Красимир Ангелов.   

За установяването на обективната фактическа обстановка Общинската избирателна комисия във Враца е извършила цялостна проверка по случая. След проведен разговор от представител на ОИК с Цветелина Григорова е установено, че тя действително работи в „Български пощи“ по трудово правоотношение на длъжност „служител гише пощенска станция“. Съгласно цитираната правна норма кандидат, който е държавен или местен орган, или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, задължително ползва неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите. В допълнителната жалба, цитирайки разпоредбите на чл. 3 от ЗПУ, жалбоподателят юридически необосновано, поставя знак за равенство между осъществяваната дейност от „Български пощи“ ЕАД в качеството му на оператор на пощенски услуги и служителката по трудово правоотношение в това дружество Цветелина Григорова.

Разглеждайки внимателно случая Общинската избирателна комисия е оставила без уважение жалбата на Красимир Ангелов като неоснователна. Решението подлежи на оспорване в 3-дневен срок пред Централната избирателна комисия.

 
2019-10-04 11:27:23