Берковица отличи достойни личности за празника си

Берковица отличи достойни личности за празника си

На 8 септември за 22-ри път Берковица чества празника си.

По този повод с почетен знак „За граждански принос“ – плакет на град Берковица и грамота за 2019 г. бяха отличени Ирина Ангелова, Димитър  Радичков, Даниел Стефанов и Цветостин Цветков.

Годишните награди за изключителен принос бяха връчени на музикални таланти Зорница Денкова, Томас Симеонов и Никол Иванова, на състезателката по приложно колоездене Йоана Трендафилова и на клубовете по волейбол и ръгби „Тони спорт“ и „Берковски котки“.

Кметът инж. Милчо Доцов поздрави всички жители и гости на града. Той направи  равносметка на извършеното до момента от началото на мандата си. „Днес всички посрещаме празника на Берковица с много добри резултати- в цялото развитие на нашия град и на общината през последните години, които определено не само са видими, а са много видими и се усещат от жителите и гостите на града. Успехите са във всички направления, но аз бих желал пред всички вас да подчертая, че ние осъществихме една огромна инфраструктурна програма. Имаме над 28 улици асфалтирани, 15 улици с нови водопроводи, 18 сгради реновирани с енергийна ефективност, това са сградите на читалището, общината, полицията, детска градина „Звънче“, детска ясла и още 13 жилищни блокове. Всички тези неща определено промениха облика на нашия град, разбира се и на центъра, защото както казах преди няколко дни при откриването на читалището, нашия център на четирите ъгъла има обновени сгради, които са най-значимите за нашия живот. Всичко това и всички останали проекти, които ние реализираме в социалната, културната, образователната и техническата инфраструктура, общо над 80 обекта са на стойност около 30 милиона лева. Всичко това е резултат на колективен труд, огромна работа от страна на администрацията, ръководния екип, но разбира се и в резултат на доброто партньорство на общинското ръководство с различните институции, държавните институции, управляващите органи на проектите, министерствата, областната управа и с активното участие на всички граждани на общината. Искам да благодаря на всички за партньорството, защото когато има колективни усилия, тогава има и добри резултати. Искам да благодаря, разбира се и за съдействието на всички институции, защото тези огромни проекти и добрите резултати се дължат на различните институции. По време на този мандат ние продължихме да награждаваме нашите успехи в духовната и културната сфера. През последните години с радост можем да отбележим, че утвърдихме нови неща, едно от тях е фестивала на духовата музика, който вчера проведохме за трета поредна година, постигнахме успехи и в разработването на обект „Калето“, открихме и  културен център „Йордан Радичков“ на 24 май. Всичко което правим води до успехи в културата, образованието, успехи на нашите състави и индивидуални изпълнители на различни конкурси и фестивали. Искам да поздравя всички вас, да поздравя всички победители, които разнасят славата на Берковица и донасят медали от различни спортни и културни мероприятия. Аз съм убеден, че и за в бъдеще ще продължим да работим по този начин, защото обединените усилия носят успехи. Пожелавам на всички много здраве, много щастие, много успехи и нека да продължим да работим все така заедно за подобряване вида на нашите населени места и за подобряване живота на нашето население. Честит празник на всички! Да живее Берковица! Да живее България!“

 

За доброто настроение на всички се погрижиха Младежки духов оркестър-Берковица, Берковската духова музика, Трио „Сопрано“ и Група „Грамофон“. Кулминацията на празника бе тържествената заря.

 
2019-09-10 07:57:58