Митрополит Григорий отслужи водосвет в Кунино

Митрополит Григорий отслужи водосвет в Кунино

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет по случай храмовия празник на параклиса в с. Кунино. В съслужение с отец Николай Костадинов и отец Аспарух Аспарухов той благослови миряните от селото и разказа за мъченическият подвиг на св. Киприян Картагенски, чието име носи новопостроения храм на брега на р. Искър край ВЕЦ Кунино.

Той е построен с дарения на фирмата, семейство Евгениеви и техни приятели. През миналата година окончателно бяха завършени и стенописите в него, дело на врачанските зографки Силвия Равнополска и Емилия Върбанова, които също бяха сред гостите на тържеството.

Бившият вицепремиер Ивайло Калфин и съпругата му Цветанка, Евгени Евгениев, Цветан Тончев, Йордан Малджански, дългогодишният зам.-кмет на Роман Маргарита Василева, директорът на Професионалната гимназия по каменообработване Яна Орлинова, служители на ВЕЦ Кунино и Зърнохран ЕООД почетоха празника на храма.

Митрополит Григорий пожела богат урожай на земеделската фирма, която отглежда вкусни плодове и зеленчуци на плодородния бряг на Искъра, сред които малини, дини, чушки и зеле, което за първа година ще се преработи в кисело за зимния сезон.

За всички християни, почели празника на храма имаше вкусен курбан, приготвен от майстор Георги от с. Батулци.


сн.2
сн.2
сн.3
сн.4
сн.6
сн.8
сн.9


2019-09-01 08:53:26