Млад драматург със силен дебют във Враца

Млад драматург със силен дебют във Враца

Комедията "Кризисен център" изпълни градската концертна зала във Враца. Това е третото представление на новата постановка на ДКТ "Васил Друмев", след премиерата в Шумен и родния град на драматурга Михаил Казаков- Ботевград.

Интересен факт е, че той е юрист по образование и работи в Министерството на младежта и спорта. Корените му са от Оряхово, а изкуството е в кръвта му тъй като е син на известния художник Володя Казаков, който наскоро представи голяма изложба във Враца.

„Кризисен център“ е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място – в подводница. Девизът им е „Аз не съм жертва“. Но един ден на борда на подводницата попада нов герой – Жена. В нея се превъплъщава известната актриса Силвия Петкова, а в ролите на четирите жертви са популярните от екрана Ивайло Захариев, Юлиян Рачков, Иво Йончев и Николай Станоев.

В топлата августовска вечер те се раздадоха на сцената и получиха заслужени аплодисменти от пълната зала, в която преобладаваха младите дами. Те оцениха подобаващо актуалната тематика и оригиналния сюжет на младия драматург. Пиесата е получила поощрителна награда в третото издание на конкурса „Алеко Константинов” за нова българска сатирична комедия, а през 2017 г. Михаил Казаков е отличен на Друмеви театрални празници за пиесата му „Потребителят”.
2019-08-23 12:54:02