Молебен срещу бедствия и курбан в Нивянин

Молебен срещу бедствия и курбан в Нивянин

Молебен за здраве и благополучие за жителите на село Нивянин беше отслужен в църквата „Света Параскева“ от Врачанския митрополит Григорий, който се помоли за здравето на жителите на с.Нивянин, както и за предпазване на селото от бедствия.

След наводнението, сполетяло село Нивянин на 31 юли 2014г., за пета поредна година в Нивянин се освещава и раздава курбан за здраве.

На църковния ритуал присъстваха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, заместник-кметовете Десислава Марковска и Илияна Донкова, кметовете на населените места в община Борован Илиян Буковски, Николай Христов, Гриша Георгиев , представители на общинска администрация и жители на село Нивянин.

Кметът на общината инж. Десислава Тодорова подари на църквата икона на Света Богородица и се помоли заедно със жителите на Нивянин за здраве и благополучие. Врачанският митрополит Григорий благослови миряните и всички присъстващи, които участваха в църковното служение.

В края на църковната служба с благословията на Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий беше осветен и раздаден курбан за здраве на всички присъстващи.


сн.1
сн.2


2019-07-30 14:28:42