Столични лекари ще подпират врачанската кардиология

Столични лекари ще подпират врачанската кардиология

Лекари от столичната болница „Света Екатерина” ще съдействат на МБАЛ „Христо Ботев” в града под Околчица, за да не се почувства липсата на инвазивна кардиология в здравното заведение. Отделно от това ще се извърши обучение на специалисти, които ще започнат работа във врачанската болница. Това обяви видният кардиолог д-р Борислав Ацев, който е зам.-директор на университетската клиника „Св. Екатерина”.

От болничното ръководство са категорични, че застават и подкрепят изцяло усилията на началникът на отделението по кардиология д-р Мраморенска и изп. директор Евгени Любенов в действията им.

Началникът на отделението по кардиология във врачанската болница д-р Мраморенска благодари за усилията на столичната клиника и за желанието на своите колеги, благодарение на които е изградила отделението.

Припомняме, че във вторник във врачанската МБАЛ „Христо Ботев” бе доставен дългоочаквания ангиограф. Техниката ще бъде окончателно монтирана до седмица, категорични са техниците. В срок до две месеца се очаква скъпоструваща техника да заработи.

Модерният апарат „Филипс” е осигурен от дружеството С & Т (S&T)  България ЕООД. Фирмата бе и единственият участник в обявената обществена поръчка. Подадената оферта за доставката и монтажа на апарата е в размер на 600 хил. лв. без ДДС.

Припомняме, че закупуването на нов ангиограф за нуждите на многопрофилната болница във Враца, бе един от основните ангажименти на здравното министерство, след като областното лечебно заведение напусна частната структура "Медика Кор".


1


2019-07-03 13:20:28