Обновено! Прокуратурата подема лекари от Бяла Слатина

Обновено! Прокуратурата подема лекари от Бяла Слатина

Районната прокуратура в Бяла Слатина подема случая с личния лекар Лазаринка Димитрова и лекарят специалист Милчо Манчев, които са се опитала да източат Здравната каса във Враца. След публикации в медийното пространство, затова че на територията на съдебен район Бяла Слатина са установени медицински документи – амбулаторни листове, в които подписите не са положено от пациентите, Районната прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала и е възложила извършването на проверка от органите на Областната дирекция на МВР в града под Околчица. Ще бъде извършена експертна справка, както и ще бъдат разпитани пациентите и лекарите Лазаринка Димитрова и Милчо Манчев. Това съобщиха за „Враца днес” отлично осведомени източници.

Припомняме, че по време на полицейска проверка в три лекарски кабинети – в Бяла Слатина и две села от общината органите на реда са се намерени и иззети 55 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от двамата лекари. В листовете са били поставени подписите на пациенти, удостоверяващи извършени медицински прегледи за времето от 5 до 12 март тази година. По време на проверката е установено, че Лазаринка Димитрова и Милчо Манчев са били извън страната, а пациентите нанесени в картоните са заявили, че не са ходили на преглед на посочените дати, а положените подписи не са техни.

Изготвените документи са отчетени пред Районната здравноосигурителна каса във Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата.
2019-06-12 15:31:38