Тържествена манифестация в Борован

Тържествена манифестация в Борован

Община Борован организира честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Тържеството започна в 10 часа с празнично шествие, в което ще участваха всички детски градини, основни  училища, професионалната гимназия по транспорт, както и културните институции - читалищата на община Борован. Манифестацията, предвождана от духова музика  тръгна от Професионалната гимназия по транспорт и се изви чак до площада пред НЧ “Цани Иванов“ село Борован. Децата и учениците от всички детски градини и училища на територията на общината, както и самодейците от читалищата  се събраха на площада да почетат празника на славянската писменост и култура. Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства всички и поднесе  поздравителен адрес.
Община Борован, област Враца провежда културни мероприятия през месец май всяка година.През този месец административното ръководство на общината връчва награди на изтъкнати дейци на културата, на образованието и в други дейности в социално икономическия живот, които са допринесли за развитието на общината. Една от наградите е „Учител на годината“ и се връчва днес на 24 май. Всяка образователна институция в Община Борован е номинирала кандидат за връчване на приз „Учител на годината“. Инж. Десислава Тодорова връчи престижния приз и красиви букети на всички номинирани учители.
Тържеството продължи с песни, танци и стихове представени от децата и учениците от всички детски градини и училища в общината.Учител на годината в Детска градина „Тошка Петрова“ с. Борован е Силвия Тодорова Ангелова

Учител на годината в Детска градина „Юрий Гагарин“ с. Малорад е Йорданка Димитрова Стефанова

Учител на годината в Основно училище "Отец Паисий" село Борован е Евгения Цветанова Коцовска;

Учител на годината в Основно училище “Св. св. Кирил и Методий“ с. Добролево е Тинка Петрова Дончева;

Учител на годината в Основно училище “Св. св. Кирил и Методий“ с. Малорад е Сирма Петрова Печовска

Учител на годината в Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“ село Борован е инж. Снежана Ангелова Иванова.

След тържеството инж. Тодорова организира коктейл в чест на всички учители и културни дейци.

 

       

 


1
2
3
4
5


2019-05-24 19:05:04