„Боровански врабчета” огласи читалище

„Боровански врабчета” огласи читалище

Детски фестивал „Боровански врабчета” се проведе в салона на читалище „Цани Иванов” в Борован. Проявата се състоя за 12-а поредна година. И този път фестивалът беше цветен, забавен и емоционален. Приветствено слово към всички участници поднесе кметът Десислава Тодорова. Тя им пожела да са все така задружни, щастливи, да постигат желаното и да бъдат все така усмихнати и ентусиазирани.

Фестивалът се проведе в 2 възрастови групи – участници до 4-и клас и от 5 до 7-ми клас. Децата се състезаваха в две категории – изпълнение на българска народна песен и изпълнение на българска забавна песен. Участниците бяха оценявани от жури с председател зам. кметът на община Борован Илияна Донкова.

Всички участници получиха грамоти за отлично представяне. За най – малките участници от детските градини в общината също имаше изненади. Голямата награда на фестивала – таблет получи Анелия Данаилова Асенова от ОУ с. Малорад за изпълнение на българска народна песен. Наградата за най - малък участник беше присъдена на Румяна Валентинова от ДГ „Тошка Петрова“ - с. Борован.

 


1


2019-05-03 15:45:18