Кубрат Пулев впечатлен от представянето на Вършец в изложение

Кубрат Пулев впечатлен от представянето на Вършец в изложение

Община Вършец взе участие в XVI–то Международно туристическо изложение „Културен туризъм-2019“, което се проведе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старопрестолния град Велико Търново. Десетки общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации бяха също част от международната туристическа борса.

Туристическото изложение дава възможността на изложителите да представят своите най – атрактивни и интересни дестинации за посещение. То се провежда със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”, а домакин на форума е Община Велико Търново.

Туристическата борса беше открита от министъра на туризма Николина Ангелкова, която отправи приветствие към организаторите, участниците и многобройните посетители. Специален гост бе Кубрат Пулев - българската звезда в бокса в тежка категория, който получи специална награда "Посланик на туризма“. Почетния плакет му бе връчен от Николина Ангелкова за участието на Пулев като рекламно лице във видеоклип на кампанията "Година на вътрешния туризъм".

За поредна година Община Вършец участва с атрактивен щанд, който бе посетен от стотици хора. Представена бе информация за културните и туристическите забележителности на Вършец, места за настаняване и контакти. Щандът бе посетен от известни публични личности, като Николина Ангелкова – министър на туризма, Даниел Панов – кмет на община Велико Търново, Кубрат Пулев - шампион на България по бокс и др.

Изложението във Велико Търново е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и отличен шанс за всички български общини да презентират своето историческо, архитектурно и нематериално културно наследство.

 
2019-04-24 10:56:42