Стартира записването за събор „Леденика”

Стартира записването за събор „Леденика”

Национален фолклорен събор „Леденика” ще се проведе в полите на Врачанския балкан. Той ще се проведе за четвърта поредна година на 22 и 23 юни. Организатор на проявата е община Враца. Записването за участие в мероприятието вече започна.

Целта на събитието е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство. Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.

Желаещите да участват в тазгодишното издание могат да попълнят заявка, която е публикувана на официалния сайт на Община Враца, сектор Култура, както и във Фейсбук страницата на НФС „Леденика”: https://www.facebook.com/ledenikafest/.

Заявката за участие се подава на електронна поща: [email protected]. Срокът за включване в събора на фолклорните групи и изпълнители е до 11.03.2019 г., а на заявленията за извършване на търговска дейност до 30.04.2019 г.

След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие.
2019-01-28 10:06:30