Учители от Враца посетиха Залцбург

Учители от Враца посетиха Залцбург

 

„Изкуство и приказки. Имало едно време в Европа…” е новият проект по Еразъм +, по който, в продължение на 3 години, ще работят ученици и учители от СУ „Васил Кънчов“ – Враца. В края на ноември в гр. Залцбург, Австрия, се състоя първата работна среща на координаторите на проекта, в която участваха Стефка Бешировска - координатор на проекта от българска страна и Цветелина Георгиева – учител по БЕЛ.

Ученици от училища в Австрия, България, Испания, Италия, Румъния и Унгария ще разработват, пишат и рисуват приказни мотиви и легенди, които са дали отражение на митологията, фолклора, изкуството и историята на техните държави.

Първата работна среща, проведена в Аkademisches Gimnasium, училище в  Залцбург, бе свързана със запознаването с условията на училището-домакин и  устройството на образователната им система, както и с разработването на дейностите, свързани с работата по проекта през първата му година: изработване на лого на проекта; определяне на критериите за конкурс за написване на вълшебна приказка; критерии за избор на участник в двумесечното обучение на ученици в  училището в Залцбург. По време на престоя, участниците в предварителната среща посетиха замъка  Ношванщайн, който е обзаведен и украсен въз основа на популярни за региона легенди, сказания и приказки, както и Музеят на кристалите Сваровски в град Ватенс.

 

 
2018-12-03 15:41:05