Обучават безплатно бъдещи предприемачи във Враца

Обучават безплатно бъдещи предприемачи във Враца

Във Враца днес бе даден официален старт на обучение на бъдещи предприемачи. То е по проект „Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще", подкрепен от Фондация „Америка за България". Насочен е към активни граждани имащи желание да започнат свой собствен бизнес. Програмата е уникална по рода си, тъй като е създадена от малкия бизнес за малкия бизнес и за разлика от други подобни инициативи, разчита на частно, а не европейско финансиране.

В конферентната зала на хотел „Лева“ се събраха десетки представители на малкия бизнес, институции, кметът на Мездра инж. Генади Събков, зам. кметът на Враца Мария Попова, както и много хора с хъс да реализират бизнес идеите си. Всички те бяха приветствани от партньори обединили сили в името на успешната реализация на проекта, както и от председателя на сдружението на малкия бизнес Димитър Симеонов.

Моделът на програмата обхваща курс от 12 лекции, показващи практически пътя от идеята за бизнес до реализацията на успешна услуга или продукт. Програмата е интерактивна, включваща ментори от реалния бизнес.  За успешно преминалите курса и предложили най-добри бизнес планове ще има и награден фонд.

„Радвам се, че сте избрали правилния път-да инвестирате в себе си. Българите имаме знания, но ни трябва и самочувствие, за да се случват нещата“, каза пред присъстващите кметът на Мездра инж. Генади Събков.

„Благодаря на фондация „Америка за България“, че избра Враца да е един от трите града, с които работи“, уточни председателят на сдружението на малкия бизнес Димитър Симеонов.

Представителят на партньорите от фондацията-„Америка за България“ г-жа Шилер пожела успех на обучаемите и „Повече никога да не чуя, че Враца се намира в най-бедния регион на България“.

В първия ден от обучението млади предприемачи споделиха част от своите успешно реализирани проекти и изразиха готовността си да помагат на врачани, за да поемат правилната посока в реализацията на бизнес начинания. А желаещите да почерпят от опита на другите бяха толкова много, че едвам се побраха в конферентната зала.
2018-10-11 15:17:18