Наградиха кметове и състезатели по мотокрос на празник в Бойчиновци

Наградиха кметове и състезатели по мотокрос на празник в Бойчиновци

С тържествена литургия започна честването на Деня на Бойчиновци 7 октомври. Празничната програма продължи с тържествена сесия, която бе открита от председателя на ОбС Деян Георгиев.

С плакети и грамоти за приноса си в развитието на местното самоуправление бяха отличени кметове-доайени: Цветко Цветков на Бели брод /5 мандата/, Трифон Денков на Охрид и Еленка Василева на Ерден /3 мандата/.

Инициаторите за построяването на пистата за мотокрос в Лехчево, която за три години получи заслужено признание за втора в страната и посреща състезания с участници от чужбина също бяха наградени на сесията. С плакети от кмета Сретениев бяха отличени Йордан Йорданов, Цветан Иванов, Николай Цветанов, Емил Георгиев и Марио Аспарухов.

В словото си кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев подчерта, че "Благодаря на всички вас, които с труда и усилията си допринасяте Бойчиновци да се развива. И тази година посрещаме празника си с доста свършена работа. Това са спечелените проекти за 2 млн. лв. за ремонт на общински пътни участъци, още 650 хиляди лева с постановление на МС за асфалтиране на улици, 10 малки обекта по капиталовата програма за 47 хил.лв., 484 хиляди лева за лични асистенти по проект "Независим живот" и 170 000 лв. за топъл обяд на нуждаещи се.

Сред големите ни проекти са още 831 хил. лв. за интеграционни дейности и 5 млн. лв. за водоснабдяване на Бойчиновци, Ерден и Кобиляк, както и 7 000 лв. за три читалища от общината.

Бойчиновци е 161-ата по големина община, но сме жива, будна, бореща и развиваща се напред с достойни жители. За нас думите "в услуга на хората" не са празна фраза. Пожелавам на всички бодър дух, силна вяра, оптимизъм и доброта и тъй като бъдещето е в нашите ръце напред към предизвикателствата", пожела на всички кметът Сретениев.

Приветствия към жителите на общината отправиха народните представители Дилян Димитров и д-р Илиян Тимчев, а сред гостите на празника бяха още депутатите Атанас Костадинов и Ирена Димова, кметът на община Чипровци Пламен Петков, зам.кметът на Монтана Диман Георгиев, нотариус Бисерка Петкова, общински съветници и кметове на села от общината.

Специална изложба бе наредена в залите на читалището в Бойчиновци. Тя включва изделия на традиционните занаяти, местни ястия, пити и баници. Сред участниците са читалищата в Охрид, Ерден и Бойчиновци, както и талантливите занаятчии Николина Желева, Данчо Ананиев, Иванка Антонова и Цветана Петкова от Ерден, както и декупаж от Мая Петкова.

Всичко за празника на Бойчиновци очаквайте в броя на вестник "Враца днес" от вторник.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6


2018-10-07 13:20:49