Талант от Червен бряг спечели музикален конкурс

Талант от Червен бряг спечели музикален конкурс

Иван Печев от група БЕРЕГ към НЧ”Н.Й.Вапцаров 1908” – Червен бряг е победителят в първия по рода си музикален конкурс „Рап за България”. Финалният концерт, на който се явиха претендентите за наградата се проведе вчера в София. Денят на Независимостта на България беше избран неслучайно, тъй като основната цел на музикалното събитие бе да се да популяризират изпълнители, които създават песни за България и на български език.

Конкурсът е финансиран и организиран от Ангел Джамбазки, със съдействието на един от най-добрите български рап изпълнители - Alex P., който бе председател на журито. Освен моралния и финансов стимул Първата награда дава възможност на автора да направи професионален студиен запис на песента, с която е спечелил конкурса.
На официалната страница на РАП ЗА БЪЛГАРИЯ Иван Печев сподели:
"Участието в този конкурс за мен беше чест и удоволствие. Смисълът на рап музиката е да се говори честно, да се каже истината. Тогава посланието има тежест. За България не може и не бива да се говори друго освен истината. Всички участници го направиха, всеки по свой начин“.


 
2018-09-23 16:52:30