Михайлово се стяга за събор

Михайлово се стяга за събор

Събор ще честват на 4 август жителите на Михайлово. За празника в селото ще пристигнат музиканти, които ще се погрижат за настроението на празнуващите.

„Акцент по време на събора ще бъде футболна среща между отбора на Михайлово и ветерани. Тя ще се изиграе на 3 август. Хората обичат този спорт и се надявам да се получи една оспорвана игра“, сподели за „Враца днес“ кметът на селото Стефан Ангелов.

Жителите на Михайлово са малко над 1000. 100 от тях са назначени по програми за временна заетост и се занимават с поддръжката на приветливия вид на населеното място. Успешно дейност развиват местното училище, в което се обучават 80 деца и детската градина, в която персоналът се грижи за 50 малчугани. Към читалището в Михайлово са сформирани 2 групи, които се занимават с народно пеене и танци.

Нерешен до момента остава проблемът с няколко разбити улици, но се работи и в тази посока, уточни кметът Стефан Ангелов. От страна на Община Хайредин е внесен за финансиране проект за асфалтирането им. В селото се надяват пари да бъдат отпуснати до есента и да последват ремонтните дейности.  
2018-08-01 11:02:50