Враца става столица на духовата музика

Враца става столица на духовата музика

Фестивал на военните духови оркестри ще се проведе във Враца. Инициативата ще се състои за първи път в града под Околчица в дните от 19 до 21 юни. Проявата и заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за тази година ще бъде под патронажа на губернатора Малина Николова. Фестивалът на военните духови оркестри и прегледът на любителското художествено творчество в Сухопътните войски се организират от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990 – Враца, със съдействието на Областна администрация и Община Враца.

В рамките на трите фестивални дни, гражданите на града ще имат възможността да присъстват на концертите и изявите на армейските творци.  Прегледът на любителското художествено творчество се провежда в Концертната зала на Община Враца. Културната проява на творческите състави ще бъде официално открита на 19 юни в 16.00 ч. с първата част на прегледа на любителското творчество. Във втория фестивален ден от 10.00 ч. до 16.00 ч. ще се състои втората част на културната проява. Прегледът на любителското художествено творчество ще приключи на 21 юни с представянето на творческите състави в третата част от 9.00 ч. до 12.30 ч. и награждаване на призовите места.

Фестивалът на военните духови оркестри ще се проведе на 20 юни, като в 17.00 ч. ще се състоят самостоятелни концерти на духовите оркестри в различни райони на града. В парка на ж.к. „Дъбника“ ще се проведе концерт на Представителен духов оркестър на Сухопътни войски, по същото време в местността „Хижата“ - концерт на Военен духов оркестър – Стара Загора. На площада пред Община Враца ще се състои концерт на Военен духов оркестър – Карлово. Паркът пред Военен клуб – Враца ще събере граждани на града на концерт на Военен духов оркестър – Сливен, а на площад „Суми“ ще се проведе концерт на Военен духов оркестър – Белене.

След края на самостоятелните концерти, от 19.00 ч. на пл. „Христо Ботев“ е Сборния концерт на военните духови оркестри.
2018-06-14 13:23:30