Форум събра десетки във Враца

Форум събра десетки във Враца

Дискусионен форум, свързан с програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. събра десетки представители на различни институции, учители и ученици в конферентната зала на Общински съвет-Враца. Събитието бе водено от експерта Димитър Лазаров. Проявата е част от информационен цикъл, който се провежда в цялата страна в рамките на Евро председателството.  Сред акцентите са теми като здравеопазване, мир, сигурност и равенство между половете.

„Тематиката е важна и се радвам, че виждам толкова много присъстващи“, подчерта при откриването на форума зам. –кметът Петя Долапчиева.

Дискутирани бяха и теми като повишаване качеството на образованието в нашата страна, опазване на околната среда и защита на културното многообразие. Сред изводите бе очертана нуждата от сътрудничество между държавите в името на прогрес за всички.  Набелязана бе и необходимостта от по-качествена превенция в сферата на здравеопазването. По официални данни в Европа много хора умират, именно защото не са посещавали навреме профилактични прегледи. Статистика показва, че по-уязвимите на болести за жените, спрямо мъжете.
2018-06-14 11:54:23