Затрупва ни 30 сантиметра сняг

Затрупва ни 30 метра сняг

Очаква ни най-зимната седмица, като в неделя и понеделник времето ще бъде опасно. Още утре вечер от Югозапад ще започнат валежи, които ще продължат няколко дни. В по-голямата част от страната в неделя ще завали сняг. В началото на следващата седмица се очаква силен вятър и отново валежи от сняг в цялата страна. Това каза Красимир Стоев, синоптик от НИМХ към БАН. Той уточни че температурите ще паднат до -15 градуса, като най-студено ще е на 1-ви март сутринта.

Около четири дни ще преобладава облачно и мъгливо време. Снежната покривка ще е около 30 см., с изключение на Югоизточна България, където ще е от 5-10 см. В планинските проходи обстановката ще е изключително тежка в неделя и началото на следващата седмица.

Март ще започне със затопляне и по-хубаво време, но не изглежда да е спокоен месец.  За 3 март отново се очакват валежи.

Днес ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° - 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.
2018-02-23 09:37:02