Нова сграда и нова специалност във филиала на Великотърновския университет във Враца

Нова сграда и нова специалност във филиала на Великотърновския университет във Враца

Откриха новата академична година във филиала на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" във Враца. От тази есен студентите ще се обучават в реновираната сграда на бившия Строителен техникум в града. Средствата за ремонта са осигурени с постановление на Министерски съвет. От елитното висше учебно заведение се похвалиха със 100 % реализиран прием на студенти в бакалавърски и магистърски специалности. Новото тази година е направлението „математика и информатика“.

Учебната година бе открита от ректора на ВТУ-проф. д-р Христо Бонджолов.

„За мен е огромна радост, че студентите ще се обучават в тази модерна сграда, намираща се на много комуникативно място. Надявам се скоро да успеем да оборудваме компютърна зала и да разширим още специалностите. Много хора помогнаха да се преместим в тази сграда, надявам се тя да се превърне не само в образователен, но и в културен център. Обещавам, че в най-скоро време ще чуете още добри новини за филиала на Великотърновския университет във Враца“, каза пред студентите проф. Бонджолов.

Приветствие към присъстващите поднесе и директорът на филиала проф. д-р Маринела Михова. Тя благодари на всички помогнали за реализирането на идеята да имат нова база, в която да се обучават студентите.

„Благодаря на Петя Аврамова, която ни помогна много. Благодаря на кмета на Враца Калин Каменов за съдействието при отдаването на сградата, която е общинска собственост. Благодаря и на областния управител Малина Николова, която помага за реализацията на нашите идеи и мечти. Реновирането на сградата е факт след личния принос и много усилия от страна на проф. Бонджолов. Тази сграда е нашият нов дом на науката и знанието“.

На студентите проф. Михова пожела много мечти и кураж, с който да ги следват и реализират.

Кметът на Враца Калин Каменов призова студентите да бъдат гладни за знания, да не спират да четат и да се развиват и усъвършенстват.

Областният управител Малина Николова заяви подкрепата си към ръководството на филиала на университета и пожела на всички много здрава и успешна нова академична година. 

През настоящата година във Филиал-Враца на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се обучават 500 студенти –бакалаври, разпределени в 8 специалности. Стотици са и младежите избрали да завършат магистърската си специалност именно тук.

 

 
2017-10-10 12:18:14