Наша пианистка триумфира в Париж

Наша пианистка триумфира в Париж

Младата врачанска пианистка Елица Стефанова спечели Първа награда на престижния XXVIII Конкурс FLAME  в Париж, който се проведе от 3 до 8 юли 2017г  в залите на Парижката консерватория.

Това е пореден значим успех за Елица и нейната преподавателка Олга Младенова от детската школа за изкуства към градското читалище „Развитие“.

Елица свири на пиано вече осем години и е носителка на повече от 50 награди от международни и национални конкурси, има записи в Българското НационалноРадио и e участвала като солистка в концерти на Врачанската филхармония.

В конкурса FLAME врачанската пианистка, в категория „Пиано“ в своята възрастова група се съревноваваше  с 24 представители на Франция, Германия, Япония, Виетнам, Румъния, Грузия, Армения, Черна гора и Молдова, а изпълненията бяха оценявани от пет членно жури от Франция, Русия и Италия.

Във всички издания на конкурса от 1990 г. до момента са участвали около 4000 млади музиканти (пианисти, цигулари и виолончелисти) от 38 държави.

Целта на Асоциация FLAME, която е организатор на конкурса е да открива млади таланти от цял свят, да ги подкрепя и подпомага в тяхната кариера, предоставяйки им участия в концерти и майсторски класове във Франция, Австрия, Италия. Победителите от конкурса след години са победители и от прочути световни конкурси като „Чайковски“, „Шопен“, „Кралица Елизабет“ и покоряват сцените на престижни музикални театри в цял свят.
2017-07-12 10:03:10