Калин Каменов: Стига злоба!

Калин Каменов: Стига злоба!

Апел към гражданите, които се възмутиха от намерението на Община Враца да обособи детска забавачка за децата на чиновниците, отправи вчера кметът Калин Каменов.

„Дават ни възможност да изградим по проект детска занималня за общинската администрация. Има финансиране, има възможност за кандидатстване. Можехме да ги пропуснем, но решихме да се възползваме”, обясни градоначалникът и допълни, че в западните страни наличието на забавачка на работното място е признак на корпоративна социална отговорност и издига престижа на институциите и организациите.

„Не разбирам защо е тази злоба, че видите ли, общината си прави специална детска градина?! Имаме възможност, правим я. Така ще улесним родителите, които работят в общината. Ако те преценят, ще я ползват”, категоричен бе Каменов и препоръча врачани да се съсредоточат върху конструктивни критики към местната управа.

Междувременно стана ясно, че детската забавачка, която ще се направи със 70 000 лв. по „Красива България”, ще се помещава в арт ателието на скулптора Цветко Йорданов, което се намира в сградата на общинска администрация във Враца под регионалната библиотека. Забавачницата ще се ползва от деца на служители, работещи в администрацията. Особено интензивно ще работи детското звено през лятото, когато държавни заведения излизат отпуска.
2016-07-29 14:37:22