Генади Събков е новият кмет на Мездра

Генади Събков е новият кмет на Мездра

С 16 % преднина кандидатът на БСП инж. Генади Събков спечели втория тур на кметските избори в Мездра. Така левицата ще управлява отново железничарския град, след убедителната победа над АБВ. Досегашната кметица Николинка Кътовска получи 41.83 % от гласовете.

В 9 села в община Мездра се състояха балотажи на 1 ноември. След тях кметските си постове запазват Емил Иванчев /ГЕРБ/ в Боденец и Георги Нончев /ГЕРБ/ в Горна Кремена. Те победиха съответно Валери Костадинов /АБВ/ и Емил Пановски /БСП/. Втори мандат подхваща и Цанко Цанев /АБВ/ в Зверино, където победи с 52 % кандидатът на ГЕРБ Митко Иванов.

Игнатица ще се управлява от Иво Христов от Народен съюз, който спечели с 55 % срещу Емил Радков от ГЕРБ. Втори мандат като независим кандидат спечели и Георги Георгиев в Типченица срещу секретаря на кметството Елена Прокопиева.

Нови кметове ще имат Руска бяла, Брусен, Лик и Ребърково.

Владимир Пенчев от АБВ победи с 54 % дългогодишния кмет на Руска бяла Цветомир Цветков от ГЕРБ, който взе 46 %. Георги Николов от БСП победи досегашната кметица на Брусен Йоана Милошева, която се кандидатира от АБВ, след мандат от Атака. Нецо Нецов от БСП победи в Лик след оспорвана битка с Гена Кръстева от АБВ. Петър Петков от АВБ е новият кмет на Ребърково, след като взе 52 % от гласовете на съселяните си срещу Явор Вацов от „Народен съюз”.   

 
2015-11-02 08:15:46