Генади Събков е кандидатът за кмет на БСП в Мездра

Генади Събков е кандидатът за кмет на БСП в Мездра

Това стана ясно на провела се в събота конференция на Общинската организация на БСП. Неговата кандидатура бе утвърдена, след като другите двама номинирани- директорът на ПГСС Данаил Димитров и на офиса на Райфайзенбанк Грациела Борисова, се отказаха.

Генади Събков представи основните моменти от своята платформа и благодари за доверието на партийната организация. „Мисля, че след като ми дадохте възможност 12 години като заместник-кмет да се изградя като администратор и управленец, днес не се страхувам да ви върна доверието. Ще бъда, както и досега, принципен и последователен, с ясна позиция. Сигурен съм, че с общи усилия ще намерим верния път към успеха на нашата община Мездра”, заяви той.

„След решенията на нашата конференция ние социалистите излизаме със силно послание към нашите съграждани- подходящи кандидатури за кмет и общински съветници, които излъчват сила, спокойствие и увереност. БСП демонстрира ясното желание да продължи да управлява общината в името на социално ориентирана местна политика. От конференцията ние излизаме единни и силни, за да получим доверието на предстоящите местни избори”, заяви председателят на Общинския съвет на БСП инж. Делян Дамяновски.

Форумът утвърди единодушно кандидатурите на досегашните успешни кметове на БСП в Моравица- Коно Жилковски, в Елисейна- Валентин Илиев и в Игнатица- Валентин Георгиев.

Листата за общински съветници и кандидатурите за всички села ще бъдат окончателните утвърдени на 29 август. Форумът на мездренските социалисти уважиха Катя Николова- секретар на ИБ на БСП, Боян Балев и Георги Михалчев- координатори към Националния съвет, както и бившия заместник-министър на спорта Мая Тодорова, родом от Мездра.

 
2015-07-19 05:57:04