„Калето” празнува своя втори рожден ден

„Калето” празнува своя втори рожден ден

На 4 юли /събота/ от 16 часа тържествено ще бъде отпразнуван вторият рожден ден на Археологически комплекс „Калето” в Мездра.

Домакините са подготвили за гостите и жителите на града разнообразна и интересна програма. Най-напред ще се изявят децата от детските градини и защитените жилища, след което от ПП "Врачански Балкан" организират викторина и много детски игри. Празничната програма продължава с изпълненията на Женска певческа група „Детелини” от с. Брусен, Мъжка фолкорна група “Змей Горянин” - село Зверино и Представителен танцов ансамбъл “Мездра”. Сборната фолклорна група от село Върбешница ще заинтригува присъстващите, като представи народния обичай „Сирни Заговезни” .

Гостите ще могат да видят и изложба на народни шевици, на Валентина Цекова и Милка Пухалска, ръчно изработени сувенири от гости от Паволче, съвместна изложба на живопис и филателия. Известният врачанин Борис Врачовски ще запознае гостите със свойствата на народното лечебно средство „Хума”. Всичко това ще бъде подсладено с кулинарни специалитети, приготвени от майстори от мездренските села, и полято със средновековна медовина, произведена от популярния специалист Любомир Милинов.

Освен настроение и веселба, домакините обещават още много приятни изненади за гостите.

 

 


Коментари2015-07-03 11:16:16