Радостина Паньова пя за Деня на Оселна

Радостина Паньова пя за Деня на Оселна

Концерт на популярната народна певица Радостина Паньова бе кулминацията в празничната програма за Деня на Оселна, организиран от тамошното Кметство и от Народно читалище „Просвета 1929”. Пред препълнената зала на Културния дом в планинското селище родената в разложкото село Елешница призьорка от „Пирин фолк”, която е зверинска снаха, изпълни някои от най-известните си хитове, между които „Мой роден край”, „Пирин ми е в сърцето” и „За кого ги чуваш, Дано, очите”. Очарована от гостоприемството на хората от планинското селище, възпитаничката на музикалното училище в Широка лъка сподели в социалната мрежа: „Ето така се посреща певица! Благодаря на всички жители и гости на с. Оселна за топлото посрещане! Бяхте страхотна публика!".

За хубавото настроение на оселчени допринесоха също Детският танцов състав „Мездренче” при НЧ „Просвета 1925”, малчуганите от ЦДГ „Здравец”, детската певческа група и индивидуални изпълнители при НЧ „Просвета 1929” - Оселна, танцовият състав от СОУ „Св. Климент Охридски” и фолклорната група „Плетеница” при НЧ „Факел 1926” - Зверино, вокалната група за шлагерни и авторски песни „Тинтява” и женският народен хор при НЧ „Н. Й. Вапцаров 1919” - Игнатица.

Всички участници получиха грамоти за принос в развитието, популяризирането и съхраняването на традиционната българска култура и на народни традиции. Приветствия към събралото се множество отправиха кметът на Оселна Росен Николов и кметът на община Мездра инж. Николинка Кътовска.

Денят на Оселна се отбелязва от края на 80-те години на миналия век. Първоначално той се е чествал на 24 май, а впоследствие е установен в съботата след големия християнски празник Свети Дух, когато е храмовият празник на тамошната църква.

 

2015-06-08 16:31:28