Празник на добрите хора в село Добруша

Празник на добрите хора в село Добруша

На 24 май село Добруша отбеляза своя празник.

По традиция всяка година на светлия български празник – 24 май, живущите в Добруша принасят курбан за здраве и благополучие. Така те отбелязват традиционния събор, годишнината от основаването на местното читалище и храмовият празник на църквата „Св. Стефан“. Този ден, жителите  на село Добруша са нарекли  „Ден на Добрите хора”, защото точно  преди 9 години благодарение на дарители и спонсори бе построен  и открит църковния храм в селото.

Жители и гости се събраха в храм "Свети Стефан", където Отец Младен отслужи тържествена литургия и водосвет, след което освети и специално приготвения курбан-чорба. Сред гостите на празника бяха кметът на Община Криводол Петър Данчев, председателят на Общинския съвет Петър Комитски, заместник-кметът Дияна Милетиева.

В празничната програма се включиха самодейците от местното читалище, духова музика и народният певец Илия Луков. Всички присъстващи се включиха в националната инициатива „Хоро за хората”. Празникът бе изпълнен с много настроение, песни, кръшни български хора, наздравици и курбан за здраве на домакини и гости.

 

 
2015-05-26 11:12:19