Болницата в Кнежа с нова модерна апаратура

Болницата в Кнежа с нова модерна апаратура

От 1 май в реанимационното отделение на МБАЛ -Кнежа ще влезе в експлоатация нов рентген, съобщи прокуристът на здравното заведение Валери Лачовски. “Закупили сме нов, комбиниран и съвременен рентген от висок клас, който се монтира в момента и до месец се очаква да заработи. Апаратът ще е в помощ на рентгенолозите в отделението и ще допринесе за своевременното и точно лечение и диагностициране на пациентите ни”, обясни той и издаде, че до края на годината болничното заведение ще се сдобие и с нов скенер.

Кнеженската болница е кандидатствала и по т. нар. Норвежка програма, за подмяна на отоплителната инсталация. Ако бъдат одобрени, предстои в здравното заведение да бъде монтирана иновативна и високоефективна технология климатична система. Проектът е на стойност 1 млн. лв. и с реализирането му се цели оптимален комфорт на пациентите.

“Тази година отново успяхме “да влезем в графата” за отдалечени и рискови райони и здравното министерство ни отпусна 90 хил. лв. Миналата година Министерството на здравеопазването ни даде 100 хил. лв. помощи, отново поради същите критерии”, обясни Лачовски и увери, че лечебното заведение остава гарант за качествена и достъпна здравна грижа.

Под негово ръководство, вече 3 години състоянието на лечебното заведение остава стабилно, включително и откъм специалисти.

“Годината бе спокойна и перспективна за МБАЛ “Кнежа”. Нямаме загуби по клинични пътеки, бюджетът ни устройва и за нивото, в което е болницата ни, работим много добре”, разказва още Лачовски и споделя, че здравното заведение продължава да отчита добри приходи. “Реално покриваме загуби от предходен период, като ни остават още близо 100 хил. лева”, уверява прокуристът.

По повод 7 април - Международният ден на здравния работник, Валери Лачовски пожелава на своите колеги здраве, щастие и професионални успехи. Както всяка година, така и тази, здравните работници ще отбележат празника със стилен коктейл и ще вдигнат тостове за просперитета на здравеопазването в община Кнежа.

 

 
2015-04-07 13:37:54