Международната награда на херцога на Единбург вече и в Козлодуй

Международната награда на херцога на Единбург вече и в Козлодуй

„Щастлива съм, че вече и в Козлодуй млади хора ще могат да станат част от най-голямата програма за младежи в света” каза Лили Рашкова – управител на Фондация БАРАКА след участие в специално събитие, състояло се в Президентството на Република България, по повод една година от съществуването на Международната награда на херцога на Единбург в страната.

Домакин на събитието бе Президентът Росен Плевнелиев. През уикенда в Смолян се състоя обучение на девет нови лидера, част от Наградата. В Козлодуй вече трима младежи стартираха своята подготовка за участие в Наградата. През предстоящия уикенд Михаел Ганев – инструктор от Фондация БАРАКА ще участва на обучение за супервайзори и оценители в София, на което ще усвои основни умения за подготовка, провеждане и оценяване на приключенско пътуване – част от дейностите, включени в Наградата.

Международната награда на херцога на Единбург /наричана за краткост „Наградата“/ е водеща международна програма за младежки постижения. Тя е достъпна за всички млади хора на възраст 14 и 24 години.


Коментари



2015-03-11 10:01:15