Проект „Балът – връзка между нас и другите” в Бърдарски геран

Проект „Балът – връзка между нас и другите” в Бърдарски геран

За самодейците при Народно читалище „Съединение-1923“ – с. Бърдарски геран 1 март събра в себе си няколко повода за празнуване

На 1 март самодейците създадоха първото си събитие по новия проект „Балът – връзка между нас и другите“, който ще продължи шест месеца и ще завърши с голямото лятно събитие „Балът“ на 29 август в Бърдарски геран. Проектът е част от програмата „Участвам – Дарявам – Променям“ на сдружение „Първи юни – гр. Бяла Слатина, осъществявана с помощта на фондация „Америка за България“.

Светлана Караджова, автор на проекта, представи етапите му и задачите, които всеки един от певците и танцьорите ще трябва да изпълни в рамките на тези шест месеца. „Очакват ни шест месеца на тежък труд, много обучения на хора, които искат да се научат да танцуват банатски български танци, а всеки един от самодейците е брънка във веригата, която свързва нас и другите, за да се изплете красивата мозайка на площада в Бърдарски геран на 29 август в пъстротата на Бала – носии, усмивки, сияещи лица на танцуващи хора, нови приятели и една огромна любов към родното, което пазим, развиваме и предаваме напред”.


Коментари



2015-03-03 10:16:00