Бутан почете паметта на Левски

Бутан почете паметта на Левски


Под звуците на марш в изпълнение на  детската духова музика и шествието  организирано от Кметство Бутан и НЧ”Заря-1911”  бе отбелязана 142-та годишнина от обесването на Васил Левски. С венци и цветя пред паметника на загиналите,  институциите в Бутан-ЦДГ”1ви юни”, ОУ ”Св.св.Кирил и Методий”, ЦСРИ, Клуб на пенсионера и още много жители на селото отдадоха дължимото на Апостола.

Ивайло Иванов-кмет на с. Бутан с тържествено слово отдаде своята почит към Дякона:  „….Не случайно народът е избрал да почита подвига на Левски в деня на неговата смърт. 19-ти февруари 1873 г. - денят, в който завършва земният път на Васил Иванов Кунчев – още ненавършил 36 г., и започва безсмъртието на Апостола – национална икона, но и реален хуманист, човек чиято философия на саможертва пред олтара на Отечеството е събрана в едно единствено изречение: „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си”.

Ученици от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” и малкатавъзпитаничка Илияна Либерова от детската градина, с рецитал посветен на Левски и песни, направиха още по тържествено събитието.

 
2015-02-20 09:36:08