Празник по случай 45-години от обявяването на Мизия за град

Празник по случай  45-години от обявяването на Мизия за град

 


 На 13 февруари тържествено беше отбелязана 45-годишнината от обявяването на Мизия за град.

Приветствие към своите съграждани отправи кметът на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, който в словото си благодари на всички, които обичат Мизия и допринасят за нейното възстановяване, развитие и просперитет, на мизийци- за вярата, с която преодоляват трудностите, за силата и волята, с която градят отново домовете и живота си след сполетялото ги нещастие.

Поздравителен адрес за празника беше изпратила д-р Антония Първанова, а кметовете на Крушовица и Липница Илия Илиевски и Румен Шопов поднесоха своите поздравления към гражданите на Мизия.

Тържеството продължи с награждаването на трима спортисти от СК „Мизия” за постигнати отлични резултати в държавни първенства по лека атлетика и популяризиране името на Мизия.

Гости на празника бяха доброволци от страната, участвали в разчистването на домовете след наводнението от 2 август 2014 г., които получиха грамоти и значки за проявена солидарност и гражданска съвест, и приеха от името на „Народна гражданска защита” почетния плакет на Мизия. 

С почетен плакет на град Мизия беше удостоена и Тони Димитрова, която на два пъти участва като доброволка в разчистването на руините след наводнението, и която отново беше дошла, този път, за да пее за празника на града.

В програмата участваха и музикантите от „Vivo Монтана”, а тържеството завърши с празнична заря.

 

 
2015-02-17 16:22:34