Предстои Празникът на меда

Предстои Празникът на меда


Производители на мед и пчелни продукти за седма поредна година ще се съберат в Козлодуй за Празника на меда – една съвместна инициатива на ДП РАО и дружествата на пчеларите от района на крайдунавската община.

Събитието ще се състои на 6 и 7 февруари 2015 г., в навечерието на Деня на Св. Харалампи – покровител на пчеларите. Производителите на мед ще изложат най-добрата си селекция от миналогодишната реколта и ще разкажат на посетителите за тънкостите на пчеларството и полезните ефекти за здравето от употребата на мед и пчелни продукти. Тази тема ще е в центъра на вниманието и по време на среща с проф., член-кореспондент на БАН, Вася Банкова – учен с 30-годишен опит в изучаването на свойствата на прополиса в България и по света. Всички желаещи да чуят подробности може да посетят събитието (част от програмата на Празника), което ще се състои в НЧПХ „Хр. Ботев – 1879” с начален час 12.00. Във фоайето на читалището ще може да се види изложба на детски рисунки със заглавие „Хей, пчелице, лекокрила” и да се опитат кулинарни произведения, подготвени от майсторки от пенсионерски клуб „Златна есен”, с. Бутан.

По установена традиция в двата дни на изложението ще гостуват и автори на ръчно изработени художествени изделия, които подготвят нови колекции специално за Празник на меда 2015. На Празника има запазено място за щанд със специализирана литература.

Всеки посетител го очаква чаша горещ чай с мед, няма да липсват томбола, викторина и други приятни изненади.

     



2015-01-30 15:49:27