Ремонт и повече раждания в Козлодуй

Ремонт и повече раждания в Козлодуй


 2014 г. определено може да се определи като успешна за Акушеро-гинекологичното отделение на козлодуйската болница.

През нея родените деца са с 18 повече от предходната. 173 са проплакалите рожби в отделението, от които една двойка близнаци. „Благодарение на отпуснатите от общината 50 000 лв. бе направен ремонт в АГО и Детско отделение”, разказва д-р Иван Башлиев, който е негов началник от 1996 г. „Закупен бе и модерен автоматичен гинекологичен стол. Имаме обещание през тази година да бъде закупено и електрическо родилно легло, което ще подобри още повече условията в отделението. При нас раждат жени от Градешница до Горни Вадин, така че обслужваме много по-голям регион от общината”, разказва той и се шегува, че козлодуйчанки раждат тук обикновено второто си дете, тъй като заради по-големите финансови възможности първият път избират друга клиника.

Сплотен и професионален е екипът на родилното в Козлодуй. Тук работят трима акушер-гинеколози- д-р Башлиев, д-р Росица Димова и д-р Ангел Антонов, две педиатърки- д-р Олга Николова и д-р Малина Павлова, 9 акушерки и 4 санитарки.

11 раждания има в АГО от началото на тази година. Първото дете за годината е роденото на 1 януари момиченце на осемнадесет годишната Марина Калонова от Бутан. „Надяваме се тази година ражданията да са още повече, тъй като това показват наблюденията ни от женските консултации, които завеждаме с колегите”.

По традиция на Бабинден екипът на отделението ще получи много цветя и поздравления от ръководството на болницата, от общината и общинския съвет, както и от щастливите майки и бащи, сбъднали най-голямата си мечта.

 

 

 
2015-01-21 12:42:24